BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Черни метали / Прът и тръба / Завършване / Завършване на краищата на тръбите / Практически анализ за завършване края на тръбите  

Практически анализ за завършване края на тръбите

Pipe-End Finishing case study   Pipe-End Finishing case study

 

Подробна информация


Този практически анализ съдържа информация за инструмента за окончателното обработване краищата на тръбите, който се доставя от Bronx/Taylor-Wilson на V&M Стар в Северна Америка.

 

Цел


Bronx/Taylor-Wilson сключи договор с V&M Star Хюстън за доставка на два инструмента за изрязване и обработване на краищата на тръбите за тяхната линия за окончателна обработка на линията тръби API с тежки стени.

 

Решение


V&M Стар сключи договор с BTW за този проект поради голямата здравина, многостранността и производителността на оборудването на BTW. Основна конструктивна характеристика, която BTW включи в конструкцията на това оборудване бе способността за обработка на краищата на тръбите без изискването за изрязване на всяка една, което значително подобри цялостната производителност на V&M Star. Предишното оборудване, което функционираше, налагаше V&M Star да изрязва всяка една тръба преди окончателната обработка на краищата, което водеше до излишен скрап и налагаше използването на две отделни машини. Машината на BTW също така бе конфигурирана по такъв начин, че да предоставя множество шлифования, включително 5L линейна тръба, двойни изрязвания и квадратни краища. Машината е конструирана по такъв начин, че да е изключително здрава и да изпълнява тежки задачи като например изрязване и шлифоване на тръби с плътност на стените до 2". Машината също така е конструирана по такъв начин, че да реже тръби при скорост от до 500 фута в минута.

BTW and Arcon company logos