BG ENBG
 
 
 

Жица

Arcon предоставя голяма гама от последователно разположени пещи за високо въглеродно закаляване, ниско въглеродно закаляване, облекчаване на напрежението, топлинна дифузия и закаляване с последващо отпускане. Всяка една пещ е изготвена по поръчка на клиента, за да отговори на нуждите на нашите клиенти, които са специфични за производствената среда.

 

Пещи с "кипящ слой" Оловни пещи Линии за маслено закаляване
     
Пещи с пряко запалване   Пещи със заглушителни тръби

 

 

Пещи с "кипящ слой"

 

FastHeat Fluidbed      FastHeat Fluid Bed


Като съчетава най-новите технологии при обработване в "кипящ слой" и горивните технологии, Arcon предоставя пещи с "кипящ слой", които са на най-високо технологично ниво що се отнася до конструирането на пещи. 

 

Как работи


В кипящия слой множество нишки от непрекъсната стомана са нагрети чрез хоризонталното им прокарване през слой от разредени частици на алуминиев оксид. Въвеждат се въздух и газ на дъното на слоя посредством двойно разпределителна мрежа. Получава се горене в слоя, което дава бързия топлинен трансфер към пясъчните частици и жици. Слоят се намира между гофрирани ретортни стени от стоманена сплав с високо съдържание на никел, които са специално конструирани, за да издържат на натоварванията на топлинните цикли.

Слоеве от материал от керамични фибри се използват за изолиране на външната стена на "кипящия слой", което придава ниска температура на кожата и ефикасно функциониране. Рамата на пещта е конструирана от заварени структурни стоманени профили и панели с голямо сечение. Всеки един кипящ слой е конструиран по поръчка, за да отговори на производствените изисквания.

 

Предимства


Arcon доставя "кипящи слоеве", които са конструирани за високи скорости на жиците с оптимални нива на протичане на въздуха и газа. Развитието на лабиринтово херметизиран прорез за натоварване на ленти елиминира разходите за поддръжка и загуба на топлина, които са свързани със стила "завеса" на конструкциите на кипящите слоеве.

Новата инжектирана горивна система дава възможност за използване на различни типове газове, като в същото време отстранява проблемите, свързани с обратното запалване. Обработката в кипящ слой е гарантирана посредством специално конструиран колектор за разпределение на въздуха, който заменя скъпите и изискващи много поддръжка плочи на по-старите конструкции.

 

 

  Вижте предимствата на пещите с кипящ слой Get Adobe Reader

 

Оловни пещи

 

Lead Quench  Lead Quench

 

Оловни пещи за закаляване

 

Arcon предоставя оловни пещи за закаляване, които се запалват в множество зони за получаване на равномерна температура и бързо топлинно предаване към жиците. Система за извличане на изпаренията и покритията, които се предлагат по избор, са налични за минимизиране на въздействието спрямо околната среда, както и за повишаване на безопасността.

 

    Характеристики

 • Високи скорости на жиците
 • Ниски капиталови разходи
 • Безопасност на пламъка на отделните горелки
 • Високо съотношение на максималното към минималното горене
 • Способност за работа на газ, масло, както и на двойно гориво
 • Улей за нагретите изхвърляни изпарения
 • Оловна фурна за отпускане с двойна вана

 

 

Оловни пещи за закаляване и охлаждане

 

Оловните пещи за закаляване и охлаждане използват помпи с течен метал за разпръскване на горещината от зоните за закаляване. Тази характеристика, която спестява енергия, намалява подаваната горещина по цялата дължина на ваната като непрекъснато ре-циркулира оловото от горещите към по-студените зони на пещта. Допълнително охлаждане се подава чрез контролирания въздушен поток през потопените тръби за охлаждане. Долните запалващи горелки предоставят топлина за стартиране, както и за ситуации, при които производството е в малки количества. Фурната за закаляване и охлаждане също така е оборудвана с две потопени тежести за тежки условия на работа и горивно-контролна система на най-високо технологично равнище.

 

    Характеристики

 • Бързо закаляване и охлаждане на жиците
 • Усъвършенствана охлаждаща система
 • Улей за нагретите изхвърляни изпарения
 • Потопени тежести за тежки условия на работа
 • Безопасност на пламъка на отделните горелки
 • Способност за работа на газ, масло, както и на двойно гориво

 

 

Линии за маслено закаляване

 

Oil Quench      Oil Tempering Line

 

Arcon предоставя линии за маслено закаляване, които обикновено включват пещ за аустенизация, система за охлаждане и закаляване (въз основата на масло или вода), система за избърсване, пещ за отпускане, последвани от оборудване за охлаждане и облицоване, Arcon може да предостави пещи за аустенизация, които са или с пряко запалване, кипящ слой или с заглушителна тръба за атмосферен контрол. След този блок за нагряване, жиците бързо се охлаждат и закаляват в охлаждаща среда. Това оборудване може да се използва или с масло на минерална основа или с полимерни охладители на водна основа, които са с контролирана температура и ре-циркулират през охлаждащия топлообменник и филтрите. След избърсване, жиците навлизат в Пещта за отпускане с кипящ слой, макар че също така може да бъде използвана Оловна пещ.

 

Пещи с пряко запалване

 

 

Direct Fired Furnace Arcon предоставя пещи с пряко запалване, които са изградени за непрекъснатата линейна аустенизация или отпускане с множествени жици. Горелки с голяма скорост са окачени от двете страни на пещта по шахматен ред, което води до изключителна температурна единност. Патентованата горивна система със "Сигнал за обратна връзка за налягането" предоставя голям диапазон на динамично регулиране и ефикасен множествен контрол спрямо горелките.

 

С цел да се гарантира дългият полезен живот на пещите, няколко слоя от висококачествен огнеупорен материал се използват за облицоване на пещта, което гарантира ефикасното функциониране и ниската температура на външната повърхност за безопасност на оператора. Пещта е разделена на модулни блокове, които са конструирани от изключително яка заварена стомана с фланци, захванати с болтове.

 

Пещи със заглушителни тръби

 

Muffle Tube Furnace

Заглушителната пещ води до аустенизация или отпускане на множествени закалява множество жици в защитена среда, при което се избягва образуването на по-голяма част от отлаганията. Пещите се загряват чрез горелки с висока скорост, окачени от двете страни на пещта по шахматен ред, които нагряват както над, така и под полето на тръбата. Това предоставя отличен топлообмен и добра температурна единност. Горелките се контролират от патентованата горивна система със "Сигнал за обратна връзка за налягането".

 

    Характеристики

 • Защитна атмосфера
 • Заглушителни тръби от неръждаема стомана от специална сплав
 • Безопасност на пламъка на отделните горелки
 • Запалване на горелката с пуш-бутон
 • Способност за работа на газ, масло, както и на двойно гориво