BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Черни метали / Плосък продукт / Смазващи машини / Характеристики и ползи от електростатичната обработка  

Характеристики и ползи от електростатичната обработка

 

Равномерно покритие


Електростатиката гарантира нанасянето на равномерно покритие от смазка върху артикула при точно контролирано тегло на покритието, понижени нива на отхвърляне и повишена удовлетвореност на клиентите.

 

Uniform coating

Съществено спестяване на смазка (покритие)

 
Поради получаваната висока ефикасност на трансфер, електростатиката съществено намалява количеството смазка/покривна течност, която е необходима за цялостна защита в сравнение с не-електростатичните методи. Спестяването от разходи за покритие е съществено и може да доведе до връщане на парите за машината в хода на нейното функциониране за по-малко от година.
   

Гъвкавост по отношение на теглото на покритието

 
GFG Peabody електростатичните апликаторни системи могат да нанасят тегло на покритията, които са ниски 10 мг/м2 до повече от 5 г/м2, ако е необходимо. Оттук получаваме голямо разнообразие от програми за нанасяне на покритие и с типовете смазки (покрития) мое да се борави от една-единствена машина. Ако изискванията спрямо покритието се променят, машината обичайно може да се адаптира спрямо тези промени.
 

Без механичен контакт


Не се осъществява механичен контакт с целевата повърхност, което прави риска от повърхностни повреди несъществен и води до минимално износване на машината. Също така неустойчивото или на кръпки покритие на дадена ивица, което може да се получи при други системи, които използват контактни валове, се изключва като вероятност. Нещо повече, отскачането на вала от неравните повърхности на ивиците се избягва, както и скъпо струващото поддържане на валовете и техните лагери.

Spray

   

Ефективност на трансфера на покривния материал, която се доближава до 100%


Която и да било неизползвана покривна смазка се задържа вътре в машината и се рециклира, което води до ефективност на трансфера, близка до 100%. Това допълнително намалява разходите за покритие.
   

Подобрена форма на намотката и подобрена околна среда


Тъй като излишното покритие се премахва, не се получава протичане от намотките. Намотките запазват формата си и напрежението остава стабилно. Като допълнение към това, капилярното отвеждане от точките с високо напрежение (което може да доведе до кръгови сухи петна) не може да се случи. Разливането на смазка върху подове и намиращата се наблизо машинария и излъчванията на маслена мъгла се предотвратяват по ефективен начин, което подобрява работната среда и често е причината за понижени разходи за застраховане.

No oil seepage

   

Малко движещи се части / ниски разходи за поддръжка


GFG Peabody електростатичната покривна система постига своите цели като използва много малко движещи се части. Поради тази причина е необходима минимална поддръжка, което води до минимален престой на линията, и води до допълнителни спестявания на разходи.

 

GFG and Arcon company logos