BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Цветни метали / Вторична обработка на алуминий  

Вторична обработка на алуминий

 
 

С технология и решения за вторична обработка на алуминий, пещите и оборудването за обработка на Melting Solutions Limited’s имат техонолично най-усъвършенстваните методи за обработка на всички типове смесен скрап и рециклиране в леярски блокове, готови за производство на нови автомобилни и други леярски продукти. 
 
  • Стари отливки дори с желязо– Tense
  • Смесен кован скрап, листове, плочи и т.н. – Taint Tabor
  • Дроси
  • UBC използвани кутийки за безалкохолни напитки
 
Ключът към печелившото рециклиране на скрап е максималното увеличение на енергопотребление, производителност и най-вече възстановяване на метали. Решението Total Casthouse на Melting Solutions събира на едно място цялостно съоръжение, предназначено за конкретните нужди за рециклиране. За да се увеличи извличането на метал, ние предлагане пещи с двойна камера с изпомпване на метала. За дроси и по-замърсен скрап, Melting Soutions е световен лидер в технологията за ротационно накланяне и има пещи с електромагнитна разбъркваща технология, с безпрецедентна горивна ефективност, производителност и напълно хомогенизирано качество на слитъците.
 
Обработката на скрап изисква мисъл и уважение към околната среда – решенията Total Casthouse включват топлинни окислители и газово филтриране, за да се гарантира, че съоръженията са напълно съвместими с най-високите световни стандарти за опазване на околната среда. Изливането на окончателния продукт в различни форми се извършва чрез автоматизирани поточни линии за слитъци, които съответстват на размера на съоръжението – от най-малкото до най-голямото.
 
Дори специализираните продукти за окисляване на стомана, т.нар. ди-окс, могат да бъдат излети в различни форми като пирамиди, полусфери и гранули.