BG ENBG
 
 
 

Подемни клещи

Tongs  


Bushman AvonTec конструира и произвежда цялостна гама от клещи за повдигане и преместване на голямо разнообразие от индустриални натоварвания. Ние конструираме всички клещи за размера, формата, теглото и специалните условия, които са приложими за приложението на всеки един клиент.

Bushman AvonTec подемниците на намотки са конструирани и произведени според най-новия преразгледан вариант на спецификацията ASME B30.20 и BTH-1: Конструиране на подемни устройства под куката.


Има три основни конфигурации на клещи и концепции за приложения:

 

Supporting

Подпорни клещи

Подпорните клещи се използват за предмети с единични размери, които поддържат луфта под тях, като например кутии, контейнери с кутии, кофи и контейнери. Подемните крака на клещите подпират товара и го поддържат в хоризонтална подемна плоскост.

   
Gripping

Клещи за захващане

Клещите за захващане се използват за материали като например слитъци, ролки, тръби, туби и други кръгли или цилиндрични предмети. Клещите достигат извън и под центъра на товара за допълнителна опора. Диаметърът на товара може да варира приблизително с 25%, но вариранията в дължината като цяло са неограничени.

   
Pressure

Клещи за натиск

Клещите за натиск се използват за захващане на вертикалните страни на блокове, пакети, кутии, железни пръчки и други плоски или кръгли предмети. Подложките върху клещите за натиск предоставят търкане на повърхността или проникване на теглото за поддържане на безопасен захват по време на боравене. Подложките може да се предоставят с гума, ремъци, щифтове, точки, зъбчати елементи и други материали, в зависимост от коефициента на триене, който е необходим за товара.

 

Примери за подемни клещи

 

Supporting tong Подпорни клещи: Тези подпорни клещи са със заключващ щифт.
   
Gripping tong Клещи за захват: Този модел на клещи за захват на валове на стругове 1529 повдига обли стоманени ролки от 12 до 40 инча в диаметър и с тегло до 50 000 фунта.
   
Pressure tong Клещи за натиск: Моделът 1503 клещи за блокове е тежкотоварен подемник за станове, който е конструиран да борави с товари в широк обхват от ширини. Различните подложки за захващане, включително стоманените точки и зъбчатите подложки, са на разположение. Тези клещи използват Бушман АвонТек механично резе за лесно хващане и пускане на товара.

 

  Свалете брошурата за подемните клещи (5.8 MB) Get Adobe Reader