BG ENBG
 
 
 

Системи за почистване

Вертикални системи за почистване на жиците

Arcon предоставя вертикални системи за почистване на жиците, които са конструирани по такъв начин, че да обработват множество нишки на стоманени жици, които излизат вертикално от пещта за поцинковане, Galfan® или алуминиевата пещ. Инсталацията за избърсване е конструираната по такъв начин, че да включва най-новото поколение N2, Газ-чакъл, дървени въглища или модули с вертикална подложка. Системите са изпълнени със здрава структурна кула и покриват по-голямата част от класове покрития и изисквания за скоростите на жиците.

 

  Вижте предимствата на вертикалните системи за избърсване на жиците Get Adobe Reader

 

Системи с почистваща подложка

Системите с почистваща подложка на Arcon премахват излишния цинк, като оставят гладко, блестящо покритие на жиците. Фабричен покривен материал се нанася върху всяка жица при нейното излизане от галванизатора между комплекта от двете правоъгълни подложки. Натискът на почистване се регулира от отделни затягащи винтовете механизми, които компресират всеки един комплект подложки една към друга. След избърсване, жиците излизат от задната страна на подложките направо в отделните тръби за охлаждане и закаляване, които охлаждат жиците до температура на околната среда. Механизмите за осево затягане притискат тези тръби към задната страна на двойките подложки, което води до херметизиране.

Всички системи с почистващи подложки са със здрава конструкция от профили от структурна стомана и меки стоманени плоскости и ще бъдат конструирани по ваша поръчка, така че да отговорят на диаметрите на вашите жици, стъпка на придвижване на жиците и изходна конфигурация на галванизатора. Конструкцията дава възможност за лесен достъп и функциониране.

 

IAS Система с автоматичен контрол на теглото на покритието

Като допълнение към системите за вертикално избърсване на жиците и избърсване с подложки, Arcon предлага на индустрията за производство на стоманени жици революционна технология за поцинковане: IAS Системата с автоматичен контрол на теглото на покритието. Тази доказана технология точно и равномерно нанася метални покрития спрямо множеството нишки на жиците по високоскоростните поточни линии за обработване. Чрез използване на новаторски сензор, компютърен интерфейс и клапани за контрол на потока с дюзи за прецизно избърсване на азота, системата предоставя подобрено качество, по-висока производителност и съществено спестяване на количеството използван цинк, алуминий и Galfan®.

 

 

   Предимства

  • Спестяване на средства
Спестяване на употребявания цинк от 25% и повече се постига посредством по- строг контрол спрямо теглото на покритието. Това означава,че системата бързо   връща платените за нея пари в рамките на по-малко от 18 есеца като спестява   капиталови разходи. 
 
  • Подобрено качество

    Тъй като използва най-новото поколение дюзи за избърсване на азота,
    системата предлага подобрено качество по отношение на концентричността, повърхностното покритие и постоянно тегло на покритието. Това качествено  подобрение води до по-добро представяне на жиците при преминаване на тестове за корозия благодарение на тяхното еднакво тегло на покритията.
  • Повишена производителност

    Системата дава възможност за скорости на жиците, които са 300% по-бързи от методите за избърсване с газ/чакъл. Като допълнение към това, тъй като е необходимо по-малко участие от страна на оператора в зоната за избърсване, производителността може да бъде повишена с около 10%.